Jaa, beskedet om en förestående hjärnröntgen var omskakande, jag minns hur jag ringde till en av mina bästa vänner, vi grät och grät. KUNDE det vara något sådant??

Lyckan var total när en läkare ringde oss för att meddela att de hittat glutenintolerans bland alla miljoner prover som de tagit!!! Oj, vad vi grät och var lyckliga, Herregud, Gluten kunde man ju leva med!! Han var dock inte riktigt lika lycklig :-), men han accepterade det snabbt.

Men, man fick inte sluta äta gluten förrän man gjort en gastrotopi (köra ner en kamera i halsen och ta prover från tarmen, jag hade inte heller någon aning om vad det var innan). Tiden dröjde och V blev sämre och sämre. Runt midsommar kräktes han nästan varje dag och orkade inte leka med sina syskon och kompisar. Vi ringde SÖS och sa att vi MÅSTE få en tid! Då fick vi komma in och ”visa upp honom, visa att han är så dålig som vi säger”. Sagt och gjort, vi startade från landet kl 05.00 en fredag morgon, stannade och kräktes två gånger men fick såklart den första tid som fanns.

Den 13:e juli gjorde vi gastrotopi och Doktorn såg med blotta ögat. Puh, NU är allt över!!!! Vi botaniserade på ICA Maxi och köpte upp halva deras glutenfria lager. NU ska vår pojke få bli riktigt frisk!!!! Han är 9 år och han ska leka och bada med sina kompisar på sommarlovet!